Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: Hayat boyu öğrenmeyi kendine ilke olarak benimsemiş, meslek alanlarında değişen ihtiyaçlar doğrultusunda yeniliklere ve gelişmelere açık, insan ilişkileri konusunda sevgi, saygı ve duyarlılığı prensip olarak benimseyen, teknoloji ile entegre, çağdaş dünya ile uyumlu istihdam elemanları ve özgün bireyler yetiştiren, sosyal ve kültürel alanda örnek, mesleki ve teknik alanda öncü, Çağdaş ve dinamik bir eğitim kurumu olmak.

Misyon: Bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarının ışığında; milli ve manevi değerlere bağlı ve bu değerleri çağdaş düşüncelerle destekleyebilen ve sentezleyebilen, bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanma ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilecek mesleki bilgi - beceriye sahip, kendine güvenen, emeğe saygı duyan, insana ve çevresine duyarlı, ahlaki değerlerle donatılmış, çağın ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda, kendi alanında mesleki yeterliliğe ulaşmış, ülkemizi geleceğe taşıyacak , nitelikli insan gücünü oluşturacak bireyler yetiştirmek.

Başarılar:

Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Servis Bilgisi: Öğretmenlerimiz için servis imkanı bulunmamaktadır. (Özel araç - Dolmuş) Öğrencilerimiz için taşımalı ve özel servis imkanı bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler: Ulusal alanda Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Dart dallarında yarışmalara katılım.
Bilimsel Etkinlikler: Erasmus+ ve TÜBİTAK Proje Çalışmaları, Bilim Fuarı
Proje Çalışmaları: Erasmus+, E-Twinning, TÜBİTAK
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus+ KA2 Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar ile ilgili Projeler hazırlamakta ve proje çalışmaları yürütmekteyiz.

WEB - https://sehitserkantalanmtal.meb.k12.tr

Adres - MEYDANCIK MAHALLESİ 3801. SOKAK NO1/1 DEFNE / HATAY

Yerleşim Yeri - KOÇÖREN MAH. YUKARI KOÇÖREN SK. NO: 91 DEFNE / HATAY

Adres - MEYDANCIK MAHALLESİ 3801. SOKAK NO1/1 DEFNE / HATAY

Ulaşım Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlı 8 - 11 numaralı halk otobüsleri, Antakya - Samandağ ilçeler arası dolmuşlar, Antakya´dan Samandağ ilçesine doğru giden köy dolmuşları

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 6 km, İlçe merkezine 3 km uzaklıktadır.